Over Amonis

Jaarverslag

Ontdek onze mooie resultaten in ons digitale jaarverslag, de vrucht van onze filosofie, ons beheersmodel, het vertrouwen in onze medewerkers en de loyaliteit van onze leden.
Meer info

Jobs

Amonis rekent op zijn experts om de toekomst van zijn 28.500 leden veilig te stellen!

Bent u ook een expert in uw vakgebied? Hieronder vindt u de vacatures bij Amonis, samen met de  procedure die u moet volgen om deel te nemen aan de selectie.

Meer info

Raad van bestuur

De leden van onze raad van bestuur zijn stuk voor stuk vertegenwoordigers uit de zorgsector of uit de sector van de vrije beroepen.
Meer info

Onze verplichtingen inzake duurzaamheid en goed bestuur

Amonis is sinds 2001 volop bezig met de ontwikkeling van onze verplichtingen inzake duurzaamheid en goed beleid. Na een grondige analyse van de mogelijkheden op de markt en van de studies van de actuele praktijken, hebben we bepaalde principes gedefinieerd en in onze portefeuilles geïmplementeerd.
Meer info

Gepersonaliseerde begeleiding gedurende de hele carrière

We begeleiden onze leden vanaf het moment dat ze lid worden, tot aan hun pensioen. We zijn aanwezig op alle belangrijke momenten in hun leven: starters, arbeidsongeschiktheid, einde stage, moederschap, verandering van beroepsstatuut, omvorming tot vennootschap, hospitalisatie, … We bieden hen het hele scala verzekeringen aan die ze nodig hebben gedurende hun hele loopbaan. Bovendien adviseren we hen over de administratieve procedures met betrekking tot hun beroep (inschrijving bij het sociaal verzekeringsfonds voor zelfstandigen, toetreding tot de conventie, …

Voor en door de leden

Amonis is opgericht door zorgverleners voor zorgverleners. Ook vandaag nog behoort Amonis toe aan haar leden en wordt zij vertegenwoordigd door haar leden, zodat de belangen optimaal op elkaar zijn afgestemd. Aangezien er geen aandeelhouders moeten worden vergoed, worden alle winsten en besparingen herverdeeld onder de leden. Onze aanpak is transparant, “what you see is what you get!” We luisteren naar onze leden en bieden hen zekerheid en stabiliteit met de meest aangepaste oplossingen, het beste rendement op de markt en een dienst op maat.

Not-for-profit vennootschap

We hebben meer dan 50 jaar ervaring in arbeidsongeschiktheid, overlijden, invaliditeit, moederschap, sociale voordelen voor zorgverleners… en zijn de absolute koploper in het beheer van verschillende aspecten van de aanvullende sociale zekerheid, in het bijzonder de pensioenen. Amonis werd opgericht door zorgverleners. Tot op de dag van vandaag is zij nog steeds in handen van en wordt zij vertegenwoordigd door haar leden, waardoor de belangen optimaal op elkaar afgestemd zijn. Aangezien er geen aandeelhouders moeten vergoed worden, worden alle winsten en besparingen herverdeeld onder de leden.

Hoge rendementen

Wij bieden één van de beste financiële marktvoorwaarden die momenteel beschikbaar zijn:

  • Potentieel hoger rendement: onze rentevoeten behoren tot de hoogste in de markt: 1,20% basisinterest in 2023 en 4,50%* globaal nettorendement uitgekeerd in 2022
  • Slechts 3% kosten ingehouden op de betaalde bijdragen (geen inhouding op de reserves)

Internationale erkenning

Met meer dan 28.500 leden en 1,9 miljard euro activa in beheer, werden we 16 keer verkozen tot beste pensioenfonds in België:

  • 11 keer Investment & Pensions Europe Award voor het Beste Pensioenfonds in België, de laatste maal in 2022 in de categorie Real Estate
  • 5 keer winnaar van de World Finance Award

* In overeenstemming met de toekenningsvoorwaarden. Rendementen uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.

Trots op onze awards

die ons kronen tot Beste Belgische Pensioenfonds

5

World Finance Awards
2010, 2012, 2015, 2016, 2017

12

IPE Awards                      Investment & Pensions Europe  
2001, 2003, 2006, 2010, 2014, 2016.
2018, 2020, 2021 en 2023 (categorie Risk Management)

2020 (categorie Active Management) 
2022  (categorie Real Estate)