Sociale voordelen RIZIV, mandaat - wees voorzichtig

25 augustus 2022
Sommige bedrijven stellen voor om aan hen een mandaat te geven om uw sociale voordelen RIZIV te beheren. Dit mandaat stelt hen in staat om direct te handelen op uw beveiligde MyRiziv ruimte. Het verlenen van een mandaat is niet zonder risico.

 Voor uw veiligheid en gemak, heeft Amonis ervoor gekozen deze oplossing niet aan te bieden. Enerzijds zijn de stappen die moeten worden ondernomen om dit mandaat te geven - en om het te beëindigen - ingewikkelder dan die welke moeten worden ondernomen op MyRiziv om de sociale voordelen te ontvangen. De toekenning van de sociale voordelen is sinds de digitalisering zeer eenvoudig geworden.

Anderzijds brengt het mandaat bepaalde risico's van foutieve manipulatie met zich mee. Sommige Amonis-leden hebben ontdekt dat de naam van de onderneming die hun sociale voordelen RIZIV zal ontvangen, zonder hun toestemming werd gewijzigd. Of dat een herroeping van hun mandaat bij hun vorige maatschappij of bemiddelaar niet werd opgevolgd. Daarom raden wij u af om te mandateren en adviseren wij u de grootste waakzaamheid aan de dag te leggen. 

Ten slotte kunnen onze adviseurs u stap voor stap begeleiden op MyRiziv als u dat wenst.

Vragen bij dit artikel? Advies nodig?

Onze experts helpen u graag verder.

Contacteer ons