uw toekomst verdient een expert

Tot 3.786,81 euro aftrekbaar in 2020

U kan tot 9,4% van uw netto belastbaar beroepsinkomen per jaar inbrengen, met een absoluut plafond van 3.786,81 euro in 2020. Bent u zelfstandige, dan telt uw inkomen van 2017 na indexatie en na aftrek van beroepskosten en sociale bijdragen. Bent u een geconventioneerde loontrekkende of ambtenaar, dan baseert u zich op het inkomen van het lopende jaar. 

U recupereert tot 62% van uw bijdrage*

  1. De SVAP-bijdrage wordt van de hoogste schijf van uw inkomen afgehouden. Dit levert u een fiscale besparing aan de hoogste aanslagvoet op: 54% (inclusief een gemiddelde gemeentebelasting van 8%) vanaf een jaarlijks inkomen van 39.863,74 euro.
  2. De berekeningsbasis voor uw sociale bijdragen als zelfstandige vermindert na drie jaar door de daling van uw belastbaar inkomen: goed voor 21% bijkomend voordeel (afhankelijk van uw inkomen).
  3. Het SVAP is cumuleerbaar met een groepsverzekering, individuele pensioentoezegging, pensioenovereenkomst voor zelfstandige, langetermijnsparen en pensioensparen.
  4. Bij pensioenopname geniet uw kapitaal van het bijzonder gunstige fiscaal regime van de fictieve rente.

* * De fiscale behandeling hangt af van uw individuele situatie en kan in de toekomst wijzigen.

 

Advies op maat

Wilt u een update van uw financiĆ«le situatie? Contacteer onze pensioenadviseurs op het nummer hiernaast of via mail voor vrijblijvend advies.

Vrijblijvende afspraak