Vragen van leden : Amonis niet te verwarren met Integrale

15 december 2020
Integrale

Naar aanleiding van diverse publicaties in de pers hebben verschillende leden ons vragen gesteld over de situatie van de verzekeraar Integrale.

Wij verzekeren u dat de situatie van Integrale geen invloed heeft op uw contracten bij Amonis, noch op uw Amonis-kaptiaal. Amonis heeft de Groepsverzekerings- en IPT-contracten van Integrale enkel aangeboden als verzekeringstussenpersoon, net zoals Amonis tussenpersoon is voor Amma, bijvoorbeeld voor de producten Burgerlijke Beroepsaansprakelijkheid. Er is nooit een andere link geweest tussen Amonis en Integrale. We bevestigen u ook dat Amonis geen investeringen heeft gedaan bij Integrale.

Wie is Integrale?

Integrale is een in Luik gevestigde verzekeraar, met als voornaamste activiteit het aanbieden en beheren van groepsverzekeringen. Integrale biedt ook aan particulieren traditionele levensverzekeringsproducten aan.

Wat is de huidige situatie bij Integrale?

Drie kandidaat-overnemers hebben een bod gedaan voor de overname van Integrale. De besprekingen en onderhandelingen zijn nog bezig. De volgende Raad van Bestuur en Algemene Vergadering van Integrale zullen worden gevraagd om over deze offertes te stemmen. 

U hebt een vennootschap en u wilt een IPT-oplossing? 

Wij stellen u voor om via Amonis een IPT-contract af te sluiten, hetzij als verzekeringsproduct bij een nieuwe partner, hetzij via het pensioenfonds van Amonis. Contacteer ons als u interesse hebt.
 

Vragen bij dit artikel? Advies nodig?

Onze experts helpen u graag verder.

Contacteer ons