Artsen en tandartsen: uw sociale voordelen 2020, dat start in januari 2021

Online beheer op MyRiziv.be en vereenvoudigde procedure, goed nieuws voor iedereen.

Het is niet langer nodig om aanvraagformulieren af te printen, in te vullen en op te sturen: voortaan gebeurt alles op de beveiligde omgeving MyRiziv. En kers op de taart: in principe hoeft u ook niet langer uw activiteitsdrempels mee te delen. Amonis en het RIZIV nemen het grootste deel van het werk voor hun rekening. De eerste stap voor u begint in januari 2021.

Concreet, hoe gaat dit in de praktijk werken?

Om te beginnen moet u beschikken over een sociale VAPZ-overeenkomst, afgesloten ten laatste in het jaar van de sociale voordelen: ondertekende overeenkomst in 2020 voor uw sociale voordelen 2020.

Hebt u een sociaal VAPZ bij Amonis? Dan zit u wat dat betreft goed.
Nog geen lid? Neem dan zo snel mogelijk contact op: 0800 96 119 (gratis nummer).

De procedure start in januari:

 1. Tot eind januari 2021: Amonis uploadt uw overeenkomst (ondertekend voor 2021) op de site van het RIZIV.
   
 2. Februari tot juni 2021: ga naar MyRiziv/sociaal-statuut om te controleren of Amonis wel degelijk vermeld wordt als uw pensioeninstelling.
   
 3. Juli 2021: het RIZIV maakt automatisch een raming van het bedrag van uw sociale voordelen zonder dat u de activiteitsdrempels hoeft mee te delen. 
   
 4. Juli – augustus 2021: op MyRiziv.be/sociaal-statuut kan u nakijken wat het bedrag is dat het RIZIV berekend heeft. Indien nodig bezorgt u bijkomende informatie.
   
 5. September 2021: het RIZIV legt het bedrag vast van uw sociale voordelen, rekening houdend met de eventuele aanvullende informatie die u bezorgd hebt, en informeert u hierover via mail. Vanaf dat moment hebt u 60 dagen de tijd om dit bedrag te betwisten. 
   
 6. September 2021 tot januari 2022: het RIZIV betaalt de sociale voordelen in 5 “golven”.
   

We brengen u via mail op de hoogte van de verschillende stappen. Voor meer informatie, ontdek onze speciaal hiervoor ontwikkelde website: www.amonis-riziv.be

U hebt geen toegang tot MyRiziv.be?

In dat geval kan u een afgeprint aanvraagformulier per aangetekende zending opsturen naar het RIZIV. Neem contact op met ons: wij vertellen u hoe u dat concreet aanpakt. 
 

Nog vragen? Hulp nodig?

Bel ons op het gratis nummer 0800 96 119 ,mail naar info@amonis.be of surf naar onze minisite over de sociale voordelen

Vragen bij dit artikel? Advies nodig?

Onze experts helpen u graag verder.

Contacteer ons