Apothekers klinisch-biologen en ziekenhuisapothekers in opleiding: uw sociale voordelen RIZIV

20 juli 2023
Bijkomende informatie over het evaluatieresultaat van uw sociale voordelen RIZIV.

Apothekers klinisch-bioloog in opleiding

Het FAGG (Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten) brengt het RIZIV op de hoogte van de start van uw opleiding. Het RIZIV kent u dan een nummer toe beginnend met het cijfer 6 en eindigend op 000 (6/…/000), dat alleen voor administratieve doeleinden dient en niet om prestaties mee te attesteren.

Het bedrag van uw sociale voordelen 2022 wordt automatisch berekend op basis van dit nummer zonder dat u extra informatie hoeft te uploaden op uw beveiligde ruimte ProGezondheid. U wordt op dezelfde manier behandeld als artsen-biologen in opleiding en ontvangt hetzelfde evaluatieresultaat (€6.401,38 voor 2022).
 

Ziekenhuisapothekers in opleiding

Voor ieder opleidingsjaar moet u een academisch inschrijvingsbewijs voor het hele jaar uploaden op uw beveiligde ruimte ProGezondheid. Indien uw opleiding 2 jaren overbrugt, moet u een bewijs voorleggen voor beide jaren. 

Wanneer u uw attesten hebt geüpload op ProGezondheid, wordt uw activiteit als voltijds behandeld en hebt u recht op het maximale bedrag dat wordt toegekend aan apothekers (€3.123,92 voor 2022).

Vragen bij dit artikel? Advies nodig?

Onze experts helpen u graag verder.

Contacteer ons