uw toekomst verdient een expert

Als geconventioneerd apotheker hebt u nu recht op de sociale voordelen RIZIV: maximum 2.846,27 euro per jaar (bedrag voor 2016, te bevestigen door een KB). Het eerste jaar na de beëindiging van uw studies worden ze pro rata berekend in functie van het aantal volledige maanden dat u toegetreden bent tot de Conventie en het aantal uren dat u werkt per week. Meer info over de sociale voordelen RIZIV voor apothekers.

Meer info over de te nemen stappen als u start met uw profesionele carrière? Consulteer de checklist hieronder.

Checklist

 1. Visum
  Bied u aan bij de Geneeskundige Commissie van de provincie waar u gedomicilieerd bent met uw (voorlopig) diploma en uw identiteitskaart.
 2. Inschrijving
  Stuur uw aanvraag tot inschrijving (met uw geviseerd diploma, een attest van goed gedrag en zeden type 1 en een kopie van uw identiteitskaart) op naar de Provinciale Raad van de orde waar uw officina gevestigd is.
 3. RIZIV-nummer
  Het inschrijvingsformulier waarin u de RIZIV-conventie aanvaardt, moet enerzijds door uzelf anderzijds door de Provinciale Raad ingevuld worden. Stuur het daarna op naar het RIZIV. Zo ontvangt u uw RIZIV-nummer.
 4. Sociaal Verzekeringsfonds
  Als zelfstandige moet u zich aansluiten bij een Sociaal Verzekeringsfonds voor de opstart van uw activiteiten.
 5. Ziekenfonds
  Sluit u aan bij een ziekenfonds naar keuze.

Advies op maat

Wilt u een update van uw financiële situatie? Contacteer onze pensioenadviseurs op het nummer hiernaast of via mail voor vrijblijvend advies.

Vrijblijvende afspraak